Viipurin kaakkoislaitamilta

Viljo Nissilän artikkeli on ilmestynyt vuonna 1982 teoksessa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 5. Nissilän kirjoittamaan asiakirjatietoihin, haastatteluihin ja muistumiin perustuvaan kotiseutukuvaukseen sisältyvät niin sanotuista itäisistä esikaupungeista (kaupunginosista) Kelkkalan entinen kylä , josta itsenäisyyden muodostui neljä erillistä kaupunginosaa (Lepola, Kelkkala, Kiesilä ja Räikkölä), kaupunkialueeseen vanhastaan kuulunut Pyöräsuo, Talikkalan entiseen kylään kuuluneesta Tiiliruukista vain Kelkkalan puoleinen kaista (Tiiliruukinkadun ja -torin tienoot) sekä Kelkkalan takaiset Maaskolan ja Liimatan kartanot.

Kaikkia Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteiden 1 ja 3 – 15 kirjoittajia ei ole onnistuttu tavoittamaan toimitteiden digitaalisen julkaisun yhteydessä. Jos koet, että sinun tai läheisesi tekijänoikeuksia on loukattu, otathan yhteyttä osoitteeseen viipuriportaali@gmail.com, niin poistamme artikkelin sivustolta.

Kirjallisuusviite

Nissilä, Viljo (1982). Viipurin kaakkoislaitamilta. Teoksessa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 5. Helsinki: VSKS