Wiipuri.fi-sivustosta

Wiipuri.fi on tarkoitettu niin tutkijoiden, opiskelijoiden, opetuksen kuin suuren yleisön käyttöön. Hankkeen on käynnistänyt ja sen koordinoinnista vastaa Viipurin Suomalainen Kirjallisuusseura (VSKS). Mukana on jo useita partneita, joiden kanssa toteutetaan erilaisia osakokonaisuuksia ja mukaan ovat tervetulleita myös uudet Viipuri-toimijat.

Wiipuri.fi sisältää otteita lakkautetun Wiipurin arkistoyhdistyksen (WAY) kuvakokoelmasta, tarinallistettuja tutkimukseen perustuvia kertomuksia Viipurin historiasta ja luentoja Viipuri-tutkimuksen ajankohtaisista teemoista. Lisäksi portaalissa on linkkejä eri arkistojen, kirjastojen ja museoiden kokoelmiin. Sivustolle on koottu Viipuri-aiheista kirjallisuutta ja Viipurin historian parissa toimivia organisaatioita. Sivuston sisältöä päivitetään edelleen. Myös sivuston käyttäjät voivat osallistua sivuston sisällön tuottamiseen.

Kaupungin värikäs historia ja siihen keskittynyt pitkä harrastuneisuus on tuottanut runsaasti arkisto-, tutkimus- ja tarinamateriaalia, joka on hajallaan eri julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa. Tämän materiaalin saattaminen verkkokäyttöön edistää sen käytettävyyttä ja säilymistä.

Sivustolla olevissa kuvissa mainitaan niiden tekijänoikeudet kuvan yhteydessä. Sivujen yläpalkkien kuvat ovat lakkautetun Wiipurin arkistoyhdistyksen (WAY) kokoelmista.

 

TEKIJÄT

Ylläpito ja toimitus

VSKS portaali-toimikunta: FM, YTM Iisa Aaltonen (päätoimittaja) ja FM Lauri Hemmilä.

Kirjoittajat

Keväällä 2017 järjestettiin Helsingin yliopistolla kulttuuriperinnön oppiaineessa Digitaalinen sisällöntuotantopaja, jossa opiskelijat tuottivat tekstejä portaaliin apulaisprofessori, FT Visa Immosen ja tohtorikoulutettava, FM Sanna Supposen ohjauksessa.

Sivuston tekninen toteutus ja visuaalinen ilme

Pixels

Idea ja alkuperäiset suunnitelmat

FT Klaus Oesch

Sisältökumppanit

Teatterimuseo (Tunteita ja eleganssia verkkonäyttely)

Kansalliskirjasto (Bibliotheca Wiburgensis)

Tutkimushankkeet Meanings of an Urban Space, Past and Present ja Viipurin historiallinen kartasto

    Haluatko syöttää sisältöä sivustolle tai olla muuten yhteydessä?

    Oheisella lomakkeella voit syöttää sivustolle Viipuri-aiheista sisältöä tai olla muuten yhteydessä portaaliin toimitukseen ja ylläpitoon. Toimitus varaa oikeuden tehdä muutoksia syötettyyn sisältöön tarpeen mukaan.