Viipurin Pyöreätorni

Uno Ullbergin artikkeli on ilmestynyt vuonna 1980 teoksessa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 4. Ullberg käsittelee kuvitetussa artikkelissaan Viipurin Pyöreäntornin vaiheita aina rakennustöiden aloittamisesta vuonna 1547, 1600- ja 1800-lukujen tulipalojen, 1880-luvulta vuosisadan vaihteeseen kestäneen kauppapuoti- ja makasiinivaiheen kautta 1920-luvulla suoritettuun uudistustyöhön saakka.

Artikkeli on alunperin painettu Suomen arkkitehtiliiton julkaisussa Arkkitehti 1924 ja sen on uusinut prof. Viljo Nissilä. Myös artikkelin kuvasto on uudistettu.

Kaikkia Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteiden 1 ja 3 – 15 kirjoittajia ei ole onnistuttu tavoittamaan toimitteiden digitaalisen julkaisun yhteydessä. Jos koet, että sinun tai läheisesi tekijänoikeuksia on loukattu, otathan yhteyttä osoitteeseen viipuriportaali@gmail.com, niin poistamme artikkelin sivustolta.

Kirjallisuusviite

Ullberg, Uno (1980). Viipurin Pyöreätorni. Teoksessa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 4. Helsinki: VSKS.