Viipurilaisten sahateollisuus vesisahojen aikana

Harri Pelkosen artikkeli on ilmestynyt vuonna 1998 teoksessa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 12. Pelkonen tarkastelee artikkelissaan viipurislaista sahateollisuutta vesisahojen aikana. Tämän ajanjakson Pelkonen määrittelee alkaneen 1700-luvun alkupuolella ohutteräisen sahan tullessa Suomeen ja päättyneen höyrysahan käyttöönottoon 1800-luvun loppupuolella. Pelkonen käsittelee aihettaan muun muassa sahateollisuuteen  liittyneen lainsäädännön, Vanhan Suomen 1700- ja 1800-lukujen sahateollisuuden, Viipurin kauppakaupunkiroolin ja viipurilaisten sahanomistajien kautta.

Kaikkia Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteiden 1 ja 3 – 15 kirjoittajia ei ole onnistuttu tavoittamaan toimitteiden digitaalisen julkaisun yhteydessä. Jos koet, että sinun tai läheisesi tekijänoikeuksia on loukattu, otathan yhteyttä osoitteeseen viipuriportaali@gmail.com, niin poistamme artikkelin sivustolta.

Kirjallisuusviite

Pelkonen, Harri (1998). Viipurilaisten sahateollisuus vesisahojen aikana. Teoksessa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 12. Helsinki: VSKS.