Asumalähiömme Loikkanen Viipurissa

Alpo Salmelan artikkeli on ilmestynyt vuonna 1978 teoksessa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 3.

Alpo Salmela käsittelee artikkelissaan Loikkasen esikaupunkialuetta, josta tuli vuonna osa Viipuria Karjalan kaupunginosana. Loikkasen asuinalue oli perustettu 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa Loikkasen tilalle. Vuokrattavat tontit oli varattu työväestölle. Hallinnollisesti alue kuului Viipurin maalaiskuntaan, mutta jo pian vuokra-alueen perustamisen jälkeen loikkalalaiset tekivät ensimmäisen anomuksen tulla liitetyiksi Viipurin kaupungin yhteyteen. Tätä saatiin kuitenkin odottaa aina vuoteen 1924 asti. Salmela käy läpi myös muun muassa alueen infrastruktuuria ja yhdistyselämää.

Kaikkia Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteiden 1 ja 3 – 15 kirjoittajia ei ole onnistuttu tavoittamaan toimitteiden digitaalisen julkaisun yhteydessä. Jos koet, että sinun tai läheisesi tekijänoikeuksia on loukattu, otathan yhteyttä osoitteeseen viipuriportaali@gmail.com, niin poistamme artikkelin sivustolta.

Kirjallisuusviite

Salmela, Alpo (1978). Asumalähiömme Loikkanen Viipurissa. Teoksessa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 3. Helsinki: VSKS.