Kannaksen Puku Oy

Perustettu:
1915.

Perustaja:
Mikko Pennanen.

Toiminta Viipurissa:
Mikko Pennanen perusti Kannaksen Puku -tehtaan, joka valmisti miesten vaatteiden lisäksi tilaustyönä naisten kävelypukuja ja takkeja.

Ensimmäinen vähittäisliike aloitti 1915 Kannaksen kadulle, jossa se siirtyi Punaisenlähteentorille.

Arkkitehti Jalmari Lankinen suunnitelmien mukaan valmistui 1932 Pohjolankadun ja Punaisenlähteenkadun kulmaan Viipurin maalaiskunnan seitsenkerroksinen asuin-, virasto- ja liikerakennus. Katutasossa oli myymälöitä ja talon koko toinen kerros oli varattu Viipurin Osuusliikkeen kahvila- ja ravintolatiloiksi.

Toimi nimellä Vaatetusliike Mikko Pennanen osoitteessa Punaisenlähteenkatu 1.
https://www.virtuaaliviipuri.fi/fi/block/57/plot/27

Pukutehdas sijaitsi Rautatienkadun ja Äyräpäänkadun kulmassa osoitteessa Äyräpäänkatu 16. Samassa rakennuksessa toimi Rakennusliike Viljam Lankinen.
https://www.virtuaaliviipuri.fi/fi/block/46/plot/106

Uusi toimintapaikka:
Lahti.

Siirto:
Talvisodan syttyessä liike jouduttiin sulkemaan. Ennen Viipurin menetystä liikkeen tavarat ja pukutehtaan koneet siirrettiin Parkanoon. Syksyllä 1940 perustettiin miesten vaatetusliike Lahden torin varrelle.

Kannaksen Pukutehdas jatkoi Lahdessa. Toimintaa johti Aaro Pennanen.

Vaatetusliike ja Pukutehdas jatkoi toimintaansa Viipurissa, kunnes kesällä 1944 Viipuri oli jätettävä lopullisesti. Olavi Pennanen avasi 4.1.1941 Kouvolassa vaatetusliikkeen.
Liikkeessä myyttiin Kannaksen Puku -tehtaan tuotteita sekä muualta hankittuja tuotteita.
Liike siirtyi 1951 torin varrelta uuteen Pilvenpiirtäjään Valtakadulle.
Muuttui osakeyhtiömuotoiseksi Pennanen Oy:ksi.

Toiminnan päättyminen:
Ei toiminnassa.

Lähteet:
Kouvolan liike-elämän juhlakirja: 120 vuotta yrittäjyyttä Kouvolassa. Mauno, Kirsi & Sorvali, Ritva (toimittaja). Kouvolan liikemiesyhdistys: Kouvolan kauppakamariosasto: Kouvolan yrittäjät 1997.
VirtuaaliViipuri.