Sorvali

Kansion kuvat esittävät Sorvalin saaressa sijainnutta samannimistä kaupunginosaa 1900-luvulla. Sorvali sijaitsi suurikokoisemman Linnasaaren lounaispuolella. Alunperin Sorvalin maa-alueet kuuluivat Monrepos’n kartanolle, josta tonttimaata luovutettiin 1700-luvun lopulla. Alue kuului pitkään Viipurin maalaiskuntaan ja liitettiin Viipurin kaupunkiin vasta vuonna 1933. Lisätietoa Sorvalin kaupunginosasta VirtuaaliViipuri-sivustolla.

Kuvat ovat lopetetun Wiipurin arkistoyhdistyksen (WAY) kokoelmista, jotka ovat nykyisin Wiipuri-Yhdistys r.y:n hallussa.

Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -lisensilla. Kuvia voi käyttää vapaasti, mutta kuvan käyttäjällä on vastuu mm. tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Kuvia saa jakaa, kopioida ja levittää edelleen missä tahansa välineessä ja muodossa. Kuvia saa muunnella ja niiden pohjalta saa luoda uusia aineistoja. Käytön yhteydessä on mainittava kuvatiedoissa mainittu lähde ja valokuvaaja (jos tiedossa). Painokelpoisia kuvia voi pyytää osoitteesta viipuriportaali@gmail.com.