Monrepos

Kansion kuvat esittävät Monrepos’n kartanoa ja puistoaluetta 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä. Monrepos’n puisto sai alkunsa 1700-luvun puolivälissä, mutta mittansa ja luonteensa se sai vasta Nicolayn suvun hallinnassa 1700-luvun lopulta lähtien. 1800-luvun puolivälissä puisto avattiin yleisölle. Monrepos’n kartanon nykyinen päärakennus on peräisin 1780-luvulta. Lisätietoa Monrepos’n puistosta VirtuaaliViipuri-sivustolla.

Kuvat ovat lopetetun Wiipurin arkistoyhdistyksen (WAY) kokoelmista, jotka ovat nykyisin Wiipuri-Yhdistys r.y:n hallussa.

Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -lisensillä. Kuvia voi käyttää vapaasti, mutta kuvan käyttäjällä on vastuu mm. tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Kuvia saa jakaa, kopioida ja levittää edelleen missä tahansa välineessä ja muodossa. Kuvia saa muunnella ja niiden pohjalta saa luoda uusia aineistoja. Käytön yhteydessä on mainittava kuvatiedoissa mainittu lähde ja valokuvaaja (jos tiedossa). Painokelpoisia kuvia voi pyytää osoitteesta viipuriportaali@gmail.com.