Karjala

Karjalan kaupunginosa tunnettiin myös nimellä Loikkanen. Ensimmäiset tiedot alueesta ovat 1800-luvun puolivälistä ja näiden tietojen mukaan Loikkanen oli alunperin Papulan tilan vuokratorppa. Aluksi asutus oli pientalovaltaista ja teollisuutta kehittyi vasta 1900-luvun puolella. Kaupunkiin alue liitettiin 1924. Karjalassa sijaitsivat Viipurin kaupungin teurastamo ja mielisairaala. Lisätietoa Karjalan kaupunginosasta VirtuaaliViipuri-sivustolla.

Kuvat ovat lopetetun Wiipurin arkistoyhdistyksen (WAY) kokoelmista, jotka ovat nykyisin Wiipuri-Yhdistys r.y:n hallussa.

Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -lisensilla. Kuvia voi käyttää vapaasti, mutta kuvan käyttäjällä on vastuu mm. tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Kuvia saa jakaa, kopioida ja levittää edelleen missä tahansa välineessä ja muodossa. Kuvia saa muunnella ja niiden pohjalta saa luoda uusia aineistoja. Käytön yhteydessä on mainittava kuvatiedoissa mainittu lähde ja valokuvaaja (jos tiedossa). Painokelpoisia kuvia voi pyytää osoitteesta viipuriportaali@gmail.com.