Kangasranta

Kuvat esittävät Kangasrannan kaupunginosaa 1920- ja 1930-luvuilla. Kangasrannan esikaupunkialue oli saanut alkunsa jo 1860-luvulla. Vuonna 1924 alue liitettiin Viipuriin, minkä myötä tiheästi asutun alueen kunnallistekniikkaan ja katuverkostoon alettiin kiinnittää huomiota ja huonokuntoista rakennuskantaa ryhdyttiin uusimaan. Lisätietoa Kangasrannan kaupunginosasta VirtuaaliViipuri-sivustolla.

Kuvat ovat lopetetun Wiipurin arkistoyhdistyksen (WAY) kokoelmista, jotka ovat nykyisin Wiipuri-Yhdistys r.y:n hallussa.

Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -lisensilla. Kuvia voi käyttää vapaasti, mutta kuvan käyttäjällä on vastuu mm. tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Kuvia saa jakaa, kopioida ja levittää edelleen missä tahansa välineessä ja muodossa. Kuvia saa muunnella ja niiden pohjalta saa luoda uusia aineistoja. Käytön yhteydessä on mainittava kuvatiedoissa mainittu lähde ja valokuvaaja (jos tiedossa). Painokelpoisia kuvia voi pyytää osoitteesta viipuriportaali@gmail.com.