Veljet Viipurista. Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain Seura Pamaus ry 125 vuotta

Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain Seura Pamauksen historiateos Veljet Viipurista on komea kertomus karjalaisjuuristen miesten toimista isänmaan hyväksi. Pamaus perustettiin Viipurissa 1891 suomenmielisten ja suomenkielisten yrittäjien toimesta.

Perustajat sitoutuivat Seuran säännöissä edistämään teollisuutta ja liikettä paikkakunnalla sekä valmistamaan jäsenillensä hyödyllistä sekä huvittavaa työskentelyä. Tässä hengessä Pamaus ja sen jäsenet ovat jo viiden miespolven ajan vaikuttaneet suomalaiseen elämänmenoon yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti. Seura tukee karjalaislähtöisiä oppilaitoksia ja kulttuuritoimijoita apurahoin sekä lahjoituksin. Pamauksen jäsenkokousten esitelmäperinne on yli satavuotinen.

Helsinkiin kotiutuneen herraseuran 2010-luvun aktiivisessa toiminnassa on yhä henkinen side Viipuriin ja menetettyyn Karjalaan: viipurlainen meininki.

© Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain Seura Pamaus ry ja Seppo Tamminen 2016
ISBN 978-952-93-7524-0
Graafinen suunnittelu: Jari Nykänen
Paino: Oy Nord Print Ab, Helsinki 2016

Kirjallisuusviite

Tamminen, Seppo (2016). Veljet Viipurista. Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain Seura Pamaus ry 125 vuotta. Helsinki: Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain Seura Pamaus.