Mitä Viipurin kaksoislyseon pojista tuli

Aulis E. Hakkaraisen artikkeli on ilmestynyt vuonna 2003 teoksessa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 14. Hakkarainen käsittelee tekstissään ylioppilastutkintoon johtaneiden koulujen, Viipurin Suomalaisen Reaalilyseon, Viipurin Suomalaisen Lyseon ja Viipurin Kaksoislyseon oppilaiden kohtaloita. Kirjoitus perustuu entisten oppilaiden toimesta vuonna 1955 julkaistuun oppilasmatrikkeliin, jonka tietoja on täydennetty eri ammattialojen matrikkeleista, Kuka Kukin On -kirjoista ja entisten oppilaiden haastatteluilla.

Kaikkia Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteiden 1 ja 3 – 15 kirjoittajia ei ole onnistuttu tavoittamaan toimitteiden digitaalisen julkaisun yhteydessä. Jos koet, että sinun tai läheisesi tekijänoikeuksia on loukattu, otathan yhteyttä osoitteeseen viipuriportaali@gmail.com, niin poistamme artikkelin sivustolta.

Kirjallisuusviite

Hakkarainen, Aulis E. (2003). Mitä Viipurin kaksoislyseon pojista tuli. Teoksessa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 14. Helsinki: VSKS.