Itäsuomalaiset Pietaria rakentamassa v. 1703–1721

Raimo Rannan artikkeli on ilmestynyt vuonna 1989 teoksessa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 9. Ranta selvittää artikkelissaan, miten työvelvoite eli ropottijärjestelmä laajeni alueellisesti ja ajallisesti Itä-Suomessa 1700-luvun ensimmäisenä vuosikymmenenä sekä miten työvelvollisuus organisoitiin 1710-luvulla. Lisäksi Ranta pohti ketkä ropottiin joutuivat, mihin vuodenaikaan sitä suoritettiin, millaisen korvauksen työläiset saivat ja kuinka kauan yhden henkilön oli yleensä viivyttävä Pietarissa (tai Kronstadtissa) kuin myös miten ropottiin Itä-Suomessa suhtauduttiin.

Kaikkia Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteiden 1 ja 3 – 15 kirjoittajia ei ole onnistuttu tavoittamaan toimitteiden digitaalisen julkaisun yhteydessä. Jos koet, että sinun tai läheisesi tekijänoikeuksia on loukattu, otathan yhteyttä osoitteeseen viipuriportaali@gmail.com, niin poistamme artikkelin sivustolta.

Kirjallisuusviite

Ranta, Raimo (1989). Itäsuomalaiset Pietaria rakentamassa v. 1703–1721. Teoksessa Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Toimitteita 9 Helsinki: VSKS.